top of page

Ben Kimim?

Güncelleme tarihi: 14 Kas 2020

Acemilik işte. Önce kim olduğunu söylemeden ahkam kesmeye başlamak ancak acemilikle açıklanabilir.

Benim adım Cem KARA. 1974 doğumluyum. Ankara'da doğmuşum. Okul hayatım Ankara - Antalya - Ankara olmak üzere 3 evreye ayrılabilir. İlk ikisi ilkokul ve lise sonuncusu ise üniversite. ODTÜ Kimya mezunuyum. Neredeyse 20 yıl olmuş mezun olalı. İş hayatımla ilgili çok şey söylemek istemiyorum. Çok farklı yerlerde/iş alanlarında çalıştım ve sonunda sadece para kazanmak için içinde bulunduğum bir işteyim. Belki de huzursuzluğumun kaynağı bu. Aynı zamanda çözmeye çalıştığım şey de bu. İlerde daha detaylı anlatırım herhalde.

Bir oğlum var ona doğru bir babalık yapmak için uğraşıyorum. Bana yapılan hataları ona yapmamaya çalışıyorum ama hiç de kolay olmuyor. Neden mi? Onu da sonraya bırakayım. Dağılmaya ve konudan sapmaya çok meyilliyim. Elimden geldiği kadar odaklanmaya ve ben kimim sorusuna cevap vermeye çalışıyorum.

70'li yıllarda doğmuş ve 80'li yıllarda çocukluğunu geçirmiş birisi var karşınızda. Enikonu yaşlıyım artık. (Enikonu zarfını da kim bilir ne zamandır kullanmamıştım. İyi oldu, estetik bir kelime) Okuduğum üniversite bütün hayatımı etkiledi. Çoğu zaman kötü anlamda. Benim zamanımda ODTÜ'de okumak havalı bir şeydi. Şimdi durum nedir bilmiyorum. ODTÜ mezunu olabilmek çoğu gencin hayaliydi diyebilirim. Aslında okulu kazandığımda dünyalar benim olmuştu ama aradan geçen seneler, 5 yıllık okulu neredeyse 8 yılda bitirebilmem bütün hayatımı olumsuz etkiledi. Ne iyi bir ingilizce bilgisine sahiptim ne de iyi bir kimyager olmuştum. Vasat bir mezun olarak iş hayatına atıldım. Sevmediğim onlarca iş yaptım.

Karakterim mi nasıl? Eh işte, ehveni şer. O kadar çok emek harcadıktan sonra mükemmel desem ne fayda. Yıllarımı verdim kendime. Çok uğraştım. Haa, geldiğim son noktadan oldukça memnunum ama keşke bu kadar zor olmasaydı.

Zaten bu sitede yazdıklarım da bu zorluklar ve elde ettiğim sonuçlarla ilgili olacak. Bir yandan da neden yaşıyorum sorusuyla olan mücadelem...

Karşınızda üstüne çok kafa yorulmuş bir hayat yaşamış olan bir kişi duruyor. Hayatımı yazsam roman olur kafasında değilim. Yanlış anlaşılmak istemem. Öyle övünülecek yada çok da matah bir şeyden bahsetmiyorum. Kendimi ödüllendirmek istiyorum sanırım. Bir çeşit bitirme tezi gibi olacak buraya yazdıklarım. Youtube kanalımda biraz bahsetmeye çalıştım ama o kadar heyecanlıydım ki doğru dürüst konuşamadım. Yazmak çok daha kolay.

Diyelim ki 16 yaşımdan beri okuyorum, öğreniyorum. Yani 30 yıllık bir birikimim var. Hasbel kader ölüp gidersem yaptığım bu birikimin benimle birlikte ölmesine gönlüm razı değil. Shawhank Redemption filminde bir sahne vardı ya "Brooks was here" diyordu altına da "so was Red" yazmıştı Morgan Freeman. Ben de Cem de buradaydı demek istiyorum.

İnsanın bu dünyada olduğunu kanıtlama isteği evrensel olmalı.
Shawhank Redemption Filminden Bir Sahne
bottom of page