top of page

Öğrenmeyi Amaç Edinmiş İnsan

Güncelleme tarihi: 14 Kas 2020

Neden yaşıyorum sorusunu soranlardan mısınız? Aslında bu da başlı başına bir yazı konusu. Bazı insanlar böyle sorular sormazlar sadece yaşarlar bazı insanlar ise farklıdır. Sormayanların sayısı çok daha fazladır. Bu yazıda değinmek istediğim aslında bu değil. Benim için değerli olan soru soran insandır.

İnsan olduğunun farkına varan yada daha doğrusu yeryüzünde insan formunda yaşıyor olduğunun farkına varan kişi ne işim var benim burada der. Belki de yeryüzünde bizden başka hiçbir canlı bu soruyu sormaz. Yaşıyorum, yaşıyor olduğumun farkındayım ama neden? Bir anlamı var mı?

Bir ulu yaratıcı mı yarattı beni? Yoksa tamamen tesadüf eseri mi buradayım? Belki de hiçbir anlamı yoktur bütün bunların. Bu sorular ve aranan cevaplar insan insan olduğundan beri varlar. Bazıları dinde buluyor cevabı bazıları felsefede. Her ikisine de saygım var.

Bu yazı fragman olsun. Ben uzun yıllar harcanan emek ardından geldim bu noktaya. Bir anda olmadı yani. İnsanın neden yaşıyor olduğunun cevabı olarak öğrenmektir demenin de bir hikayesi var.


İnsan Öğrenmek İçin Yaşar





bottom of page